top of page
Search
  • info

Speculaas mandarijn Cheesecake taart

Was de Sint dit jaar bij jou ook zo gul met speculaas en mandarijntjes? Krijg jij thuis nu ook de opmerking 's morgens: "Toch wéér geen mandarijntjes in mijn brooddoos vandaag?!" Verliest de speculaas stilaan zijn krokante bite? Ik heb de lekkerste en simpelste oplossing voor jouw "Luxe overschotjes probleem"!


Wat heb je nodig?

  • 240 gr speculaas (van de sint)

  • 100 gr ongezouten goei boter

  • 300 gr MonChou verse kaas*

  • 200 gr suiker

  • 375 ml slagroom 35%

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 1 zakje Klop-fix*

  • Mandarijntjes (van de sint )

Extra nodig: een springvorm van 24cm ongeveer




Aan de slag !

Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.

Verkruimel de speculaas fijn in een blender en laat de boter zachtjes smelten in een pannetje. Meng de speculaas onder de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan, gelijk verdeeld over de bodem en zet even terug in de koelkast.

Klop de slagroom stevig op met de vanillesuiker en de klop fix. Mix in een andere kom de MonChou met de suiker tot een romig geheel. Spatel deel per deel de slagroom onder de MonChou tot alles samen één mooi glad geheel vormt. Neem de springvorm uit de koelkast en verdeel het romige kaas-room beslag over de speculaasbodem. Laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast.

Pel de mandarijntjes, verwijder de loshangende witte velletjes en verdeel naar eigen creatie over de taart! Zoveel je maar wil (hebt).

Extra afwerken kan je nog met grotere stukken speculaas die je dan her en der tussen de mandarijntjes steekt.


PS: Je kan deze taart ook gemakkelijk een dag op voorhand maken!


Enkele weetjes?!

De MonChou is verkrijgbaar bijvoorbeeld bij AH, in de koelafdeling.

Klop fix vind je eveneens in de supermarkt, bij de bakbenodigdheden.



Heb je NOG mandarijntjes over? EN chocolademannetjes???


Laat een chocolademannetje smelten, dip de mandarijntjes er één voor één voor de helft in en verkruimel er wat gehakte nootjes over! Laat de chocolade weer opstijven in de koelkast en je hebt heerlijke "healthy" snoepjes !

48 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page