Deze zaden en pitten crackers maak je in een handomdraai helemaal zelf! Enkel nog water toevoegen aan de mix, bakken en klaar !
Je kan deze crackers in een afgesloten doos gemakkelijk 2 weken bewaren, ze blijven heerlijk krokant en knapperig.
€ 8,00 /zakje (goed voor een ganse bakplaat)
Dit recept voor gezonde crackers met enkel zaden en pitten bevat maar liefst 6 verschillende zaden, noten en pitten: Lijnzaad, chiazaad, zonnebloempitten, amandelmeel, sesamzaad en pompoenpitten.
Als je niet graag zelf op zoek gaat naar al deze zaden en pitten, of niet goed weet wat je dan met de overschot moet doen, is deze kant en klare mix ideaal voor jou!
Ik heb de mix aangevuld met een heerlijke kruidenmix, zo vormen deze crackers een ideale basis voor jouw ontbijt, lunch of snackje !
Naast het feit dat ze super makkelijk zelf te maken zijn en handig om in huis te hebben wanneer je geen brood meer hebt bijvoorbeeld, zijn deze crackers ook heel gezond en gewoon kei lekker !
Voor zij die nog meer willen weten...enkele weetjes op een rijte :
Lijnzaad: ze vormen niet alleen de "lijm" voor deze crackers, ze zijn ook een goede bron van vezels, omega 3 vetzuren, eiwitten en magnesium. Lijnzaad draagt onder andere bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel, een gezond hart en vaatstelsel en gezonde darmen.
Chiazaad: bestaat voor 80% uit vezels. Chia-zaden zijn kleine, zwarte zaden die gelachtig en plakkerig worden wanneer ze in water worden geweekt. Ze bevatten veel eiwitten, zijn rijk aan vezels, omega 3 vetzuren, calcium, magnesium, fosfor, kalium, zink, ijzer en antioxidanten.
Zonnebloempitten: zitten vol vitaminen en mineralen (oa vitamine B en E, magnesium en selenium) en houden je lang verzadigd.
Amandelmeel: is glutenvrij, koolhydraatarm, licht verteerbaar, bevat ook veel vitamine B, calcium en eiwitten.
Sesamzaad: bevat eveneens veel calcium en is ook rijk aan vitamine en mineralen. Wist je dat er in een kopje sesamzaad meer calcium zit dan in een kopje melk van hetzelfde formaat?!
Pompoenpitten: zijn oa rijk aan vezels en proteïne.
Comments